Intro til TravelTales

Find vej Tur-app'en, også kaldet TravelTales kan bruges til at lægge ’usynlige’ poster ud. Altså, lydposter som afspilles automatisk på mobiltelefonen når de lokaliseres ved hjælp af kortet. Der behøver altså ikke være nogle fysiske poster i terrænnet, men lydpostens placering er markeret på kortet på normal vis. Det kan bruges i træning eller hvis man vil formidle historie som tilfældet er fx på Slotsholmen København og ved Kongernes Jelling, eller formidle natur- og kulturhistoriske spor i en skov. En oplagt mulighed for at koble læring og bevægelse.

Du kan selv oprette en tur, ved hjælp af værktøjet du finder i linket her.  

Se videovejledningen 'Lav en Find vej tur med app'en TravelTales' 

Vil du oprette din egen Find vej Tur i TravelTales app'en skal du bruge fire ting: et login til webværktøjet, en licenskode, GPS-koordinatet på dine udvalgte lokaliteter samt en lydfil til hver lokalitet.

Login og licens
Login og licens er tildelt en stor del af de danske orienteringsklubber - Skoler, naturvejledere, kulturinstitutioner og andre relevante samarbejdspartnere kan samarbejde med en orienteringsklub og evt. gøre brug af deres licens. Kontakt din lokale Orienteringsklub eller findveji@do-f.dk

GPS-koordinater
Du skal vælge hvor du vil placere dine 'lydposter' og højreklikke på google maps og finde det tilhørende gps-koordinat (højreklik og vælg 'Hvad er der her?' klik på koordinatet der kommer frem i på skærmen og kopier det). 

Lydfiler
Du skal bruge en mp3 fil til hver post. Nedenfor ligger tilgængelige mp3 filer til fri anvendelse, dog kun ifm Find vej i Danmark. Du kan også selv lave mp3 filer vha en diktafon, fx på din mobiltelefon. 

Lydklippene kan hentes her som zipkomprimerede mapper 

Hvis du ønsker at lave en dyrequiz med dyrelydene, i form af fx 'Kender du dyret' (kan du høre hvilket dyr der kalder hvor?) kan der rekvireres fotos af de dyr hvis kald findes som lydfil.

Lydfilerne må kun anvendes i regi af Find vej i Danmark (www.findveji.dk) og med TravelTales appen (www.traveltales.dk) 

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.