OBS!

En nyt Find Vej i Danmark-side er på vej og du kan godt glæde dig! 

Det betyder desværre at alle poster, der registreres på denne side, ikke tæller i Hall of Fame, 

der også vil blive nulstillet, når den nye side bliver lanceret. 

Cookies- og persondatapolitik

Dansk Orienterings-Forbunds persondatapolitik

I denne Persondatapolitik kan du finde information om, hvordan Dansk Orienterings-Forbund behandler personoplysninger efter reglerne om databeskyttelse.

Personoplysninger er alle slags oplysninger, der direkte eller indirekte kan henføres til dig som person. Ved behandling af personoplysninger forstås enhver aktivitet, som involverer brug af personoplysninger.
I vores persondatapolitik kan du læse om, hvilke personoplysninger vi indsamler og behandler samt i hvilke sammenhænge. Du kan også finde information om, hvem vi evt. deler dine oplysninger med, og du kan orientere dig om dine rettigheder efter databeskyttelsesforordningen.

Indhold:
1. Dataansvar og kontaktoplysninger
2. Dansk Orienterings-Forbunds behandling af dine personoplysninger
3. Samarbejdspartnere, som vi deler dine oplysninger med
4. Dine rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig
5. Ændringer til persondatapolitikken

1. Dataansvar og kontaktoplysninger

Dansk Orienterings-Forbund er dataansvarlig og har dermed ansvaret for, at dine personoplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Du finder vores kontaktoplysninger herunder:
Dansk Orienterings-Forbund
Brøndby Stadion 20, 5.
Tlf. 29377093
Mail: [email protected]
CVR. 45102319


Hvis du har spørgsmål til Dansk Orienterings-Forbunds behandling af dine personoplysninger, er du altid velkommen til at kontakte Dansk Orienterings-Forbunds direktør:
Direktør Bo Simonsen
Tlf.: 22207385
Email: [email protected]

2. Dansk Orienterings-Forbunds behandling af dine personoplysninger

Vores behandling af dine personoplysninger afhænger af, hvilken relation og kontakt vi har til dig. Herunder kan du se en oversigt over i hvilke sammenhænge, vi behandler personoplysninger om dig. For at læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, gå til de afsnit, som er relevante for dig.

2.1. Hvis du henvender dig til os

Du er altid velkommen til at kontakte os i Dansk Orienterings-Forbund, hvis du fx har spørgsmål til Dansk Orienterings-Forbunds arbejde eller spørgsmål ang. Orienteringsløb og FindVej.

Hvis du sender os en mail, så indsamler og behandler vi personoplysninger om dig med det formål at kunne behandle din henvendelse og betjene dig bedst muligt.

Bemærk! Vi opfordrer til, at du ikke sender os fortrolige eller følsomme personoplysninger, da vi ikke har en sikker mail. Har du brug for at sende os fortrolige eller følsomme (person)oplysninger, så kontakt os gerne inden, så vi kan guide dig i, hvordan du kan sende os dine oplysninger på en forsvarlig måde. Se kontaktoplysninger her.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig, når du henvender dig til os:
• Navn
• E-mail
• Øvrige personoplysninger, som du oplyser os

Retsgrundlag
Vi indsamler og behandler dine personoplysninger efter databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f om legitim interesse. Vores legitime interesse består i at kunne behandle din henvendelse.

Indsamling, opbevaring og videregivelse
Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig, når du henvender dig til os. Vi opbevarer kun dine oplysninger, så længe vi vurderer det nødvendigt. 

I visse særlige tilfælde videresender vi din henvendelse og dermed dine personoplysninger til eksterne parter. Vi vil typisk videresende din henvendelse, hvis du har kontaktet os, og spurgt om vi evt. kender nogen, der kan hjælpe dig med din henvendelse eller anden forespørgsel. Vi kan derudover have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse andre samarbejdspartnere.

2.2. Hvis du deltager i et af vores arrangementer Find Vej i Skolen eller i Find Vej

Dansk Orienterings-Forbund afholder løbende forskellige arrangementer, herunder Find Vej. Hvis du deltager i et af vores arrangementer, så indsamler og behandler vi personoplysninger om dig med det formål at kunne administrere din tilmelding, sende dig information om arrangementet og tilrettelægge arrangementet bedst muligt.

Ved vores arrangementer kan du derudover opleve, at vi tager billeder under arrangementet, og at du eventuelt vil indgå på billeder, hvor det vil være muligt at identificere dig som person. Billeder betragtes som en personoplysning, hvis det er muligt at identificere personer.
Billederne anvender vi til kommunikation og formidling af Dansk Orienterings-Forbunds arbejde, herunder til promovering og formidling af vores projekter, programmer, aktiviteter m.m. på sociale medier, vores hjemmesider og i vores nyhedsbreve. Billederne kan også blive anvendt i forbindelse med tryk af inspirationsmateriale, pjecer og andet materiale, der omhandler Dansk Orienterings-Forbunds arbejde.
Hvis vi tager billeder under vores arrangementer, vil vi gøre opmærksom på dette indledningsvist ved arrangementets start, eller når vi begynder at tage billeder. Vi tager primært situations-/stemningsbilleder og vi vil forsøge at tage hensyn til dig, hvis du ikke ønsker at indgå på billederne.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig, der deltager i et af vores arrangementer:
• Navn
• E-mail
• Billeder, som tages under arrangementet
• Øvrige personoplysninger, som vi beder dig om at oplyse, og som vi vurderer er nødvendige for os i forbindelse med administration og afholdelse af det pågældende arrangement.

Retsgrundlag Hvis vi tager egentlige portræt-billeder af dig, så vil vi altid bede om dit samtykke til, at vi må tage og bruge dit portrætbillede jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk.1, a om samtykke.

Aktivitetsbilleder, som vi fx tager ved arrangementer, behandler vi efter databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f, om legitim interesse – vi er derfor ikke forpligtet til at indsamle dit samtykke til brug af disse typer billeder. Vi anvender dog aldrig billeder, hvis vi vurderer, at der er en risiko for, at vi udstiller dig eller øvrige personer, der indgår i billederne, på en ubehagelig måde.
Vi indsamler og behandler dine øvrige personoplysninger om dig, der er deltager i et vores arrangement(er) efter databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra e (samfundsinteresse) eller databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f (legitim interesse).

Indsamling Vi indsamler dine oplysninger ved direkte kontakt med dig, når du tilmelder dig og deltager i et af vores arrangementer. I særlige tilfælde hyrer vi eksterne leverandører, der hjælper os med at tage billeder – i så fald, får vi billederne fra dem.

Sletning Billeder sletter vi som udgangspunkt ikke. Du kan dog altid anmode om, at vi sletter billeder, hvor du indgår. Vi vil derefter slette/fjerne de relevante billeder i det omfang, det er muligt. Hvis du anmoder os om at slette et billede, vil vi bede om din hjælp til at identificere de billeder fra arrangementet, hvor du indgår.

Øvrige personoplysninger, som vi indsamler i forbindelse med din deltagelse i et af vores arrangementer, sletter vi senest 12 måneder efter at arrangementet er afholdt, medmindre du oplyses om andet.

Videregivelse
Billeder, som vi anvender til kommunikation og formidling af Dansk Orienterings-Forbunds arbejde, vil typisk blive anvendt og gjort offentlig tilgængelige på vores hjemmeside, sociale medier, i nyhedsbreve og i trykte medier. Det samme gælder oplysninger, der indgår i artikler og interviews.

Hvis vi afholder et arrangement i samarbejde med andre partnere (medarrangører), så kan vi have behov for at dele dine øvrige oplysninger med disse partnere.
Vi kan desuden have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse andre samarbejdspartnere.

2.3. Hvis du medvirker i en af vores artikler eller et interview

I Dansk Orienterings-Forbund udgiver vi løbende artikler og interview – det kan fx være på baggrund af et afholdt arrangement eller som en konkret historie/nyhed. Hvis du medvirker i en af vores artikler eller interviews, så spørger vi om dit samtykke til, at vi må offentliggøre de af dine oplysninger, der må indgå i artiklen eller interviews.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig, der medvirker i en af vores artikler eller interview:
• Navn
• Øvrige personoplysninger, som indgår i vores artikler og interviews.

Retsgrundlag
Hvis du medvirker i en af vores artikler eller interview så behandler vi de oplysninger, der må indgå i artiklen eller interviewet, efter databeskyttelsesforordningen art. 6, stk.1, litra a om samtykke.

Indsamling Vi indsamler dine oplysninger ved direkte kontakt med dig. I særlige tilfælde hyrer vi eksterne leverandører, der hjælper os med at tage billeder – i så fald får vi billederne fra dem.

Sletning
Billeder og personoplysninger, som indgår i artikler og interviews, sletter vi som udgangspunkt ikke. Du kan dog altid anmode om, at vi sletter dine personoplysninger. Vi vil derefter slette/fjerne billeder og øvrige personoplysninger i det omfang, det er muligt.

Videregivelse
Billeder og øvrige personoplysninger, der indgår i artikler og interviews vil typisk blive anvendt og gjort offentlig tilgængelige på vores hjemmeside, sociale medier, i nyhedsbreve og i trykte medier.
Vi kan desuden have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse andre samarbejdspartnere.

2.4. Hvis du modtager vores nyhedsbrev(e)

Du kan tilmelde dig Dansk Orienterings-Forbunds nyhedsbreve via vores hjemmeside do-f.dk og findveji.dk. Når du tilmelder dig et af vores nyhedsbreve, indsamler og behandler vi personoplysninger med det formål at kunne sende dig nyheder om muligheder for orienteringsoplevelser, uddannelse og information om sporten.

Du kan til hver en tid trække dit samtykke tilbage og afmelde dig vores nyhedsbreve via link i selve nyhedsbrevet eller ved at sende os en mail på [email protected].

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler for at kunne sende dig nyhedsbrev:
• Navn
• E-mail

Retsgrundlag
Vi indsamler og behandler oplysninger om modtagere af vores nyhedsbreve efter databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Indsamling, sletning og videregivelse
Vi indsamler dine oplysninger, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, og vi opbevarer dem, så længe du ønsker at modtage vores nyhedsbrev. Når du afmelder dig nyhedsbrevet, sletter vi dine oplysninger.
I særlige tilfælde kan vi ønske og have behov for at dele dine oplysninger med nogle af vores projekt/program-samarbejdspartnere – dette vil du I så fald blive oplyst om ved tilmelding til vores nyhedsbrev(e). Vi kan desuden have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse øvrige samarbejdspartnere.

2.5. Når du besøger vores hjemmeside(r) eller profil/sider på sociale medier – Cookiepolitik

På Dansk Orienterings-Forbunds hjemmesider kan du finde nyheder og ny viden om orienteringsløb i Danmark.
I Dansk Orienterings-Forbund anvender vi egne cookies og cookies fra tredjepart på vores hjemmeside(r) for at foretage analyser, markedsføre indhold og støtte særlige funktioner. Cookies er små tekstfiler, der placeres på din computer eller anden enhed, når du besøger vores hjemmeside(r).

Første gang du besøger vores hjemmeside, vil du få vist vores cookie-script, hvor vi spørger om dit samtykke til brug af cookies. Derudover kan du altid få vist cookie-scriptet og ændre dit samtykke ved at klikke på pop-up vinduet ”Cookie og privatlivspolitik”, der er placeret nederst i venstre side på vores hjemmeside. Du kan læse mere om sletning og blokering af cookies her: Sådan sletter du cookies og anden browserdata | minecookies.org.

Hvis du sletter eller blokerer for cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Retsgrundlag
Vi anvender og behandler nødvendige cookies efter cookiebekendtgørelsens § 4, stk. 2 (om teknisk forudsætning). Vi kan således anvende tekniske nødvendige cookies uden dit samtykke. Anvendelse og behandling af øvrige cookies foretages efter databeskyttelsesordningen §6, stk. 1, litra a om samtykke.

Indsamling og sletning
Vi placerer cookies på dit IT-udstyr, når du besøger vores hjemmeside(r).
Nogle cookies slettes automatisk, når du forlader vores hjemmeside. Andre cookies har en længere udløbsdato for hvor lang tid cookies er placeret på din pc/IT-udstyr. I vores cookie-script kan du se udløbsdato for de enkelte cookies. Du kan altid slette cookies på din egen pc – læs mere om, hvordan du kan gøre her.

Videregivelse
Brugen af tredjeparts cookies betyder, at vi videregiver data til de tredjeparter, der ejer cookies. Du kan se, hvilke tredjeparts cookies vi anvender, funktionaliteten af disse og hvem der ejer dem i vores cookie-script. Her kan du også ændre dit samtykke til, hvilke cookies, vi må anvende.

Vores behandling af personoplysninger, hvis du besøger vores profiler/sider på sociale medier:
På Dansk Orienterings-Forbunds profiler og sider på sociale medier (hhv. Facebook, Instagram, Youtube) deler vi nyheder og formidler viden om orienteringsløb. Du har også mulighed for at deltage i konkurrencer, webinarer og skrive til os.

Når du besøger vores sider/profiler på sociale medier, indsamler vi og behandler personoplysninger om dig. Det gør vi, for at kunne interagere med dig på vores profiler/sider på sociale medier, bedre målretning af vores annoncer på sociale medier samt i forbindelse med at vi fører statistik over besøg og brug af vores sider. Vi indsamler og behandler personoplysninger, når du fx besøger vores sider, deler vores opslag, kommenterer eller ”synes om” vores opslag eller hvis du kommunikerer direkte med os via beskedtjenester, fx Messenger.
Dansk Orienterings-Forbund er sammen med udbyderne af de respektive sociale medieplatforme vi anvender (hhv. Meta, Twitter og Google) fælles dataansvarlige for indsamling og behandling af personoplysninger om dig, når du besøger Dansk Orienterings-Forbunds sider/profiler på de sociale medier.

Typer af oplysninger, som indsamles og behandles, når du besøger vores sider/profiler på sociale medier:
• Navn (profil navn)
• Oplysninger om din adfærd på vores sider/profiler, fx når du kommenterer, deler, ”synes-godt-om” vores opslag eller når du følger vores sider
• Oplysninger, som du deler med os direkte fx i dine kommentarer eller når du kontakter os direkte fx via Messenger
• Øvrige profiloplysninger, fx dine kontaktoplysninger eller venner (afhængig af dine valg af privatlivsindstillinger for din brugerprofil)
• Information om dig, som andre brugere evt. deler på vores sider og profiler, fx hvis andre ”tagger” dig.

Derudover placeres der cookies, herunder udbyderens egne samt tredjepartscookies på din computer eller andet udstyr, når du besøger vores sider/profiler på sociale medier – dette uanset om du har en profil på de respektive platforme eller blot besøger Dansk Orienterings-Forbund sider/profiler. Cookies er små tekstfiler, der placeres på din computer eller anden enhed, når du besøger vores sider/profiler på sociale medier og hjemmesider.

Retsgrundlag
Vi anvender og behandler dine oplysninger efter databeskyttelsesordningen art. 6, stk. 1, litra a (samtykke). Samtykke indhentes af udbyderne af de respektive sociale medieplatforme.

Indsamling, sletning og videregivelse
De oplysninger, som du sender til os direkte via beskedtjenester, fx Messenger, sletter vi, når vi har behandlet og afsluttet din henvendelse. Når vi sletter dine besked, er dine oplysninger ikke længere er tilgængelige for os i Dansk Orienterings-Forbund. Udbyderne af de sociale medier (hhv. Meta, Twitter, Google) vil dog stadig have adgang til oplysningerne.

Cookies - som placeres på din computer eller andet udstyr når du besøger vores sider/profiler på sociale medier - skal du slette selv. Læs mere om, hvordan du kan gøre her.

Dansk Orienterings-Forbund har ikke mulighed for at slette øvrige oplysninger om dig. Hvis du ønsker at få slettet dine oplysninger, skal du slette din profil på den respektive platform. Sletning af din profil vil medføre, at din profil, kommentarer og opslag slettes.

Yderligere information om behandling af dine oplysninger på sociale medier
For mere information om, hvordan hhv. Meta, Twitter og Google indsamler og behandler dine personoplysninger, når du besøger vores sider på deres sociale medieplatforme, henviser vi til udbydernes respektive politikker for behandling af personoplysninger:
• Meta (Facebook og Instagram): https://www.facebook.com/privacy/policy
• Twitter: https://twitter.com/en/privacy
• Google (Youtube): https://policies.google.com/privacy?hl=da

2.6. Hvis du deltager i en af vores undersøgelser

I Dansk Orienterings-Forbund foretager vi løbende undersøgelser, fx brugerundersøgelser blandt Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer, findveji brugere eller blandt den brede danske befolkning. Det varierer, hvad formålet og målgruppen er, og dermed også, hvad indholdet i undersøgelserne er, samt hvem vi inviterer til at deltage i vores undersøgelser. Undersøgelserne kan både være i form af spørgeskemaundersøgelser eller kvalitative undersøgelser (interview).

Typer af personoplysninger, som vi (typisk) behandler om dig, som vi evt. inviterer til en undersøgelse:
• Navn
• E-mail
• Evt. hvilken forening/virksom/medlemsorganisation, du er kontaktperson for eller som du repræsenterer

Typer af personoplysninger, som vi behandler om dig, der deltager i en ikke-anonym undersøgelse:
• Navn
• E-mail
• IP-adresse
• Evt. hvilken forening/virksom/medlemsorganisation, du er kontaktperson for eller som du repræsenterer
• Øvrige personoplysninger, som du vælger at dele med os i din besvarelse

Retsgrundlag
I de tilfælde, hvor vi sender en invitation direkte ud til bestemte personer, så behandler vi personoplysninger om inviterede personer efter databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f (legitime interesse). Den legitime interesse består i, at vi har en saglig interesse i at invitere præcis dig, da du indgår i den målgruppe, som vi ønsker at ramme, fx kontaktpersoner for vores medlemsforeninger, hvis vi gennemfører en undersøgelse blandt vores medlemsforeninger.
Vores retsgrundlag for behandling af oplysninger om deltagere i vores undersøgelser vil være databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Indsamling og sletning
Vi indsamler som udgangspunkt alle personoplysninger direkte fra dig, når du deltager i og besvarer vores undersøgelse. Har vi indsamlet personoplysninger fra andre kilder end dig, så oplyser vi dig om dette, når vi sender dig en invitation til eller information om undersøgelsen.

Medmindre du oplyses om andet, så anonymiserer vi alle personoplysninger, således det ikke er muligt at identificere dig eller øvrige deltagere. Vi anonymiserer alle oplysninger når undersøgelsen er afsluttet – medmindre du oplyses om andet.

Videregivelse
I de tilfælde, hvor vi evt. gennemfører vores undersøgelse i samarbejde med andre personer/organisationer, så kan vi have behov for at dele dine oplysninger med disse samarbejdspartnere. Vi oplyser dig selvfølgelig om dette, inden du deltager i undersøgelsen.
Vi kan desuden have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse andre samarbejdspartnere. Derudover deler eller videregiver vi ikke dine oplysninger til andre, medmindre du oplyses om andet og giver dit samtykke til dette.

2.7. Hvis du er abonnement på Magasinet Orientering

Magasinet Orientering er Dansk Orienterings-Forbunds magasin, både trykt og online.
I Dansk Orienterings-Forbund indsamler og behandler vi personoplysninger om dig, der er kontaktperson for en af vores abonnenter. Vi behandler også personoplysninger om dig, som evt. abonnement.
Formålet med vores behandling af dine oplysning er at administrere dit tilbud.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig:
• Navn
• Kontaktoplysninger (telefonnummer og e-mailadresse)
• Evt. privatadresse

Retsgrundlag
Vi indsamler og behandler dine personoplysninger efter databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra e om samfundsinteresse.

Indsamling og sletning
Vi indsamler personoplysninger direkte fra dig.
Oplysninger på aktive abonnenter, herunder oplysninger om dig som kontaktperson, sletter vi ikke. Evt. udskiftning/sletning af kontaktpersoner sletter vi løbende ved henvendelse fra abonnenter.
Oplysninger om dig som abonnement sletter vi senest 2 år efter at du sidst har gjort brug af tilbuddet.
Personoplysninger, som evt. måtte indgå i regnskabsmateriale, opbevares i 5 år efter udgangen af det pågældende regnskabsår.

Videregivelse
Vi kan have behov for at dele nævnte personoplysninger med vores databehandlere og visse øvrige samarbejdspartnere. Derudover deler vi ikke personoplysninger medmindre vi indhenter dit samtykke.

2.8. Hvis du registrerer dig som Find Vej i-bruger

I Dansk Orienterings-Forbund administrerer vi Find Vej i Danmark, hvor man som bruger på www.findveji.dk har adgang til en lang række faste orienteringsposter og -kort i hele landet. Når du benytter dig af Find Vej, indsamler og behandler vi personoplysninger om dig. Formålet er at administrere dit tilbud, yde service i form af f.eks. nyhedsbreve og indhente viden om brug af ruterne.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig, som registrerer dig som bruger af Find vej:
• Navn
• Postadresse
• E-mail
• Tlf.nr.
• De oplysninger, du evt. selv angiver/indsender til os, når du deltager i Find Vej i, fx billeder og registrering af poster
• Oplysninger, der indsamles, når du besøger vores profiler/sider på sociale medier (læs mere i afsnit 2.5.)

Retsgrundlag
Vi indsamler og behandler dine personoplysninger efter databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Indsamling og sletning
Vi indsamler personoplysninger direkte fra dig eller FindVeji.
Oplysninger om dig som bruger slettes, hvis brugeren slettes eller du anmoder herom.
Personoplysninger, som evt. måtte indgå i regnskabsmateriale, opbevares i 5 år efter udgangen af det pågældende regnskabsår.

Videregivelse
Vi kan have behov for at dele nævnte personoplysninger med vores databehandlere og visse øvrige samarbejdspartnere. Derudover deler vi ikke personoplysninger medmindre vi indhenter dit samtykke.

2.9. Hvis du er samarbejdspartner eller leverandør

Er du en af vores samarbejdspartnere eller leverandører, så behandler vi person/kontaktoplysninger om dig. Formålet vil være opfyldelse af en aftale/kontrakt vi har med dig eller med afsæt i en legitim interesse i at kunne samarbejde med dig.

Typer af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig:
• Navn
• Kontaktoplysninger (telefonnummer og e-mail)
• Evt. bankoplysninger
• Evt. CPR.nr (gælder kun for virksomheder uden CVR.nr og anvendes ved udbetaling af honorarer ifm. indberetning til Skat

Retsgrundlag
Hvis vi har indgået en kontrakt eller aftale med dig, så behandler vi dit CPR.nr. efter databeskyttelsesloven art. 11 om privates behandling af personnummer. Dine øvrige personoplysninger behandler vi efter databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra b (kontraktlig forpligtelse).

Vi behandler personoplysninger om øvrige samarbejdspartnere efter databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f om legitim interesse. Den legitime interesse består i, at behandling af dine oplysninger er nødvendige for vores samarbejde med dig.

Indsamling, sletning og videregivelse
Vi indsamler personoplysninger direkte fra dig som vores leverandør eller samarbejdspartner. Vi kan evt. også have fundet dine oplysninger igennem netværk eller hvis de er offentligt tilgængelige på fx din hjemmeside.
Vi opbevarer dine oplysninger, så længe vi vurderer det nødvendigt i forhold til vores samarbejde eller vores aftale med dig. Personoplysninger, som evt. måtte indgå i regnskabsmateriale opbevares i 5 år efter udgangen af det pågældende regnskabsår i henhold til bogføringsloven.

Vi kan have behov for at dele dine oplysninger med vores databehandlere og visse andre samarbejdspartnere.

3. Samarbejdspartnere, som vi deler dine oplysninger med

Vi benytter os af en række samarbejdspartnere, der hjælper os med at varetage generel IT-drift og administration. I visse tilfælde hyrer vi også eksterne konsulenter/virksomheder ind til at hjælpe os med at gennemføre specifikke opgaver, fx brugerundersøgelser.
Vi kan have behov for at dele dine personoplysninger med nogle af disse samarbejdspartnere og leverandører for at kunne sikre drift og administration, herunder levering af service og ydelser til dig, fx udsendelse af nyhedsbreve eller IT-support, hvis du oplever problemer med vores hjemmesider. I så fald betragter vi disse samarbejdspartnere og leverandører som vores databehandlere, da de kun behandler dine personoplysninger efter vores instruks og aldrig til egne formål. Vi indgår databehandleraftaler med alle vores databehandlere og sikrer, at de behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende regler og vores retningslinjer for behandling af personoplysninger.

Derudover kan vi have behov for at dele personoplysninger med visse øvrige samarbejdspartnere i forbindelse med ekstern rådgivning (advokatbistand og revision) samt myndigheder (fx Skat), som vi er forpligtet til at videregive bestemte personoplysninger til.
Du kan altid få oplyst, hvilke databehandlere og øvrige samarbejdspartnere vi deler dine oplysninger med og til hvilke formål ved at kontakte os.

4. Dine rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af personoplysninger om dig. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte Dansk Orienteringsforbunds direktør.

4.1. Ret til at trække dit samtykke tilbage

Hvis vores behandling af dine oplysninger sker på grundlag af dit samtykke, kan du til enhver tid trække samtykket tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte Dansk Orienteringsforbunds direktør.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

4.2 Ret til berigtigelse

Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig rettet.

4.3 Ret til sletning

Du har i visse tilfælde ret til at få dine personoplysninger slettet, inden tidspunktet for, at Dansk Orienterings-Forbund behandler personoplysninger om dig, når du: selv sletter dine oplysninger.

4.4 Ret til at gøre indsigelser

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.

4.5 Ret til begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til opnå begrænsning af behandling af dine personoplysninger. Hvis du har ret til at opnå begrænsning af dine oplysninger, er virkningen, at vi fremover kun behandler oplysningerne, bortset fra opbevaring, med dit samtykke eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

4.6. Ret til dataportalitet

Du har ret til at få udleveret dine personoplysninger, som du har givet til os, i et maskinlæsbart format, og du har ret til at få transmitteret dine oplysninger til en anden dataansvarlig, hvis det er er teknisk muligt.

4.7. Ret til at klage

Du har som registreret ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du mener, at vi ikke lever op til vores reglerne om databeskyttelse. Datatilsynet har følgende kontaktoplysninger:
Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby
E-mail: [email protected]
Telefon: 33 19 32 00
Du kan også læse mere om dine rettigheder som registreret på Datatilsynets hjemmeside.

5. Ændringer til persondatapolitikken

Dansk Orienterings-Forbund forbeholder sig retten til at ændre hele eller dele af denne persondatapolitik uden varsel. Eventuelle ændringer vil blive offentliggjort på denne side, hvor dato for seneste opdatering vil være angivet.
Hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik, er du meget velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret juni 2023.