Vil du registrere de poster, du har fundet, skal det foregå via PC.

Her på siden finder du svar på ofte stillede spørgsmål

Hvad er Find vej?

Find vej i Danmark er sjov motion i det fri – næsten som en skattejagt. Med et kort finder du vej til posterne. Når du har fundet alle poster, har du fået en skøn og anderledes tur rundt i skoven, parken eller byen. Du kan tage af sted alene eller sammen med andre. Hundredvis af poster i hele Danmark står og venter på dig!

Sådan gør du

Hvordan kommer jeg i gang?

Opret dig som bruger på www.findveji.dk og find ud af, hvor du gerne vil hen på tur. Hent kortet og hav det med dig enten udprintet eller på telefonen. Og så er det bare ind i bilen eller op på cyklen – og af sted til startstedet! Husk praktisk påklædning og måske lidt at spise og drikke. God tur!

Hvordan får jeg adgang til kortene?

Når du opretter dig som FindVej-medlem på www.findveji.dk, får du adgang til at downloade kort med indtegnede poster på.

Jeg har ikke mulighed for at printe kortet. Kan jeg alligevel komme ud og finde poster?

Ja! Du kan enten bruge app’en O-track, hvor mange (men endnu ikke alle) Find Vej-ruter ligger tilgængelige. Du kan også gå på findveji.dk med din telefon og finde kortet der. Trykker du ”Start tur” ved din valgte rute, kan du også registrere dine poster undervejs.

Hvad gør jeg, når jeg er taget af sted?

Orientér dig på kortet og find posterne. Hver post har en unik bogstavkode, som du kan notere og registrere enten direkte med telefonen eller bagefter med pc’en på findveji.dk.

Hvordan ser posterne ud?

Oftest er posterne pæle, som er gravet ned i jorden og hvor der er påsat et Find Vej-skilt. I nogle tilfælde, f.eks. i byer, kan skiltet være sat fast på andet end en pæl.

Skal jeg finde posterne i en bestemt rækkefølge?

Ikke nødvendigvis. Det er helt op til dig selv, hvilken rækkefølge, du vil tage posterne i. Men i mange tilfælde er der udarbejdet ruteforslag, som guider dig til at tage posterne i en bestemt rækkefølge.

Hvordan registrerer jeg de poster, jeg har fundet?

Hver post har en unik bogstavkode, som du kan registrere, så den indgår i din placering i Hall of Fame. På denne måde kan du også holde styr på, hvilke Find Vej-projekter, du har besøgt.

Hvis du starter en Find vej rute på findveji.dk med din mobil og her noterer posternes koder undervejs, får du en mail med dine koder, når du er i mål. Så er det lige til at registrere dem efterfølgende. Er posten forsvundet for dig, kan du alligevel komme videre ved at indtaste bogstavkoden PAS. Mobilen fortæller dig også, hvor længe du var undervejs.

Du kan også notere posternes koder undervejs på din tur, f.eks. på et stykke papir eller ved at tage et billede af dem, og så bagefter gå på findveji.dk og registrere posterne, når du kommer hjem. Klik på ”Registrér poster” inde på projektets side på findveji.dk.



Forskellige slags ruter

Har ruterne forskellige sværhedsgrader?

Ja, de fleste Find Vej-projekter tilbyder et antal ruter i forskellig længde og sværhedsgrad. Det kan være begynder, let, mellemsvær og svær.

Hvad er en foto-rute?

På en foto-rute leder du ikke efter traditionelle post-pæle, men eksisterende genstande i det område, kortet dækker over. Det kan f.eks. være skulpturer og arkitektoniske genstande i byrummet. På kortet eller i folderen til det enkelte Find Vej foto-projekt er det nærmere beskrevet, præcis hvilke foto-”poster”, man skal lede efter.

Hvad er en lyd-rute?

På nogle Find Vej-projekter er det muligt at gå en rute og høre en lydfortælling undervejs. Med GPS’en slået til, finder du vej med telefonen. Når du er ved den rigtige post, afspilles en del af en lydfortælling. Download app’en TravelTales for at gå og høre en lyd-rute. Du kan se på siden for det enkelte Find Vej-projekt, om der er en lyd-rute tilknyttet.

”Findes der en Tur-app til den aktuelle Find vej rute er det angivet med links til Google Play og Appstore. ”

Hvad er en kajak-rute?

En kajak-rute er et turforslag tilhørende de Find Vej-projekter, som er etableret med henblik på at man kan sejle til posterne i en kajak.

Hvad er en quiz-rute?

På flere ruter kan du få spændende beretninger og quizopgaver på mobilen. Mobil-quizzen startes via et link, som tilsendes din mobil i en SMS eller e-mail. Når posten er fundet og dens kode indtastet, får du en quizopgave. Er posten forsvundet for dig, kan du alligevel komme videre ved at indtaste bogstavkoden PAS. Systemet holder styr på point, så flere på samme mobil kan konkurrere både på viden og på tid.

Alle kan få adgang til at lave quiz-ruter, så følg med på din lokale Find vej-rute – måske er der allerede en ny quiztur, du kan tage.



Begreber og ordforklaring

Hvad er et ”projekt”?

Et Find Vej-projekt er betegnelsen for Find Vej i et specifikt område, f.eks. ”Find Vej i Gribskov”. Et projekt kan indeholde flere ture eller ”ruter”, som f.eks. varierer i længde og sværhedsgrad.

Hvad er en ”rute”?

En ”rute” er en konkret tur tilhørende et Find Vej-projekt, hvor der er foreslået et antal poster, du kan tage i en bestemt rækkefølge. Der findes både almindelige ruter i varierende sværhedsgrader (begynder, let, mellemsvær og svær), og der findes også foto-, quiz-, lyd- og kajakruter. Nogle Find Vej-projekter byder på mange forskellige ruter, og andre på få.

Hvad er Hall of Fame?

Når du registrerer bogstavkoderne på de poster, du har fundet, kommer du i Hall of Fame og kan dyste med om at komme helt til tops med flest fundne poster.

Hvad er TravelTales?

TravelTales er den app, man bruger til lyd-ruter. Med GPS’en slået til, går du en rute og finder vej med telefonen. Når du er ved den rigtige post, afspilles en del af en lydfortælling.



Ellers andet?

Jeg er blevet bidt af at finde poster. Hvordan kan jeg prøve mere orientering?

Der findes orienteringsklubber i hele Danmark, som alle er unikke fællesskaber for folk, som er vilde med sjov motion i det fri. Find en klub nær dig her, og find nogle af deres arrangementer her!

Jeg er skolelærer og vil gerne bruge Find Vej i undervisningen. Hvor kan jeg hente inspiration?

Rigtig god idé. Find Vej kan både bruges til at lære eleverne at læse et kort og træne deres orienteringsevner, men også som en sjov aktivitet med quiz-ruter i f.eks. naturfag, matematik og historie. Læs mere her.

Jeg har flere spørgsmål, som ikke er blevet besvaret. Hvem kan jeg kontakte?

Du er velkommen til at kontakte Dansk Orienterings-Forbund, som står bag Find Vej, via denne formular.